Zuurkool met krenten, ananas en gegratineerde kaas
Bereiding:
- De oven voorwarmen.
- De aardappelen en zuurkool samen in een pan koken totdat de aardappelen gaar zijn.
- Het gehakt in een andere pan mooi bruin rullen.
Daarna bij de gehakt de uien en de ketjap toevoegen en door elkaar rullen, dan de ananas en de krenten er doorheen roeren en het geheel verwarmen. - De aardappelen en de zuurkool door elkaar stampen.
(Als u het geheel vermengt met een banaan is de zuurkool minder zuur) - In een ingevette ovenschaal het geheel bij elkaar in laagjes opbouwen, dus een laagje zuurkool met aardappelen, dan een laagje geruld gehakt, dan weer aardappelen met zuurkool etc. en als laatste laagje aardappelen met zuurkool. Hierover heen de geraspte kaas strooien en in de oven gratineren.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten:
– 500 gram zuurkool
– 1 kilo aardappelen
– Ananas uit blik in stukjes
– Krenten 1 zakje
– Tuinkruiden (2 eetlepels)
– 500 gram rundergehakt
– 2 gesnipperde uien
– 250 gram geraspte Veendaler Kaas
– (evt. 1 banaan gesneden)
– Ketjap manis