Pasta met gamba's, knoflook, rucola en parmezaanse kaas
Voorbereiding:
- Plet de knoflook en snij deze klein.
- Pak een kom en doe de gamba’s, olie, knoflook, zout en peper door elkaar en laat dit ongeveer een uur marineren.
- Snij de tomaten in niet al te fijne stukken.
Bereiding:
- Kook de pasta net gaar in een beetje bouillon.
- Doe de gamba’s met marinade in de wok, en bak de gamba’s tot ze enigszins beginnen te verkleuren.
- Voeg de tomaten toe en bak deze mee tot de gamba’s gaar zijn. (Als de gamba’s goed roze zien, zijn ze gaar).
- Roer de rucola door de gamba’s en bak deze even mee, (eventueel deksel op de pan) totdat de rucola is geslonken.
- Doe de pasta op een bord.
- Serveer de gamba’s met de rucola over de pasta.
- Strooi hierover lekker de parmezaanse kaas.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 16 gamba’s, gepeld en schoongemaakt
– 4 eetlepels olijfolie
– 500 gram tagliatelle pasta
– 4 tenen knoflook
– 8-10 zongedroogde tomaten
– circa 100 gram rucola, grof gesneden
– peper en zeezout
– geraspte Parmezaanse kaas