Ovenschotel met Fianco geitenkaas
Recept Ovenschotel met gehakt, aardappels en fianco geitenkaas Dit is een makkelijk recept om van te voren klaar te maken als je bijvoorbeeld visite krijgt. Je hoeft de schotel dan alleen nog 45 minuten in de oven te zetten.
Bereiding:
- Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Giet ze af.
- Pureer de aardappels en meng er melk, de helft van de boter, zout en nootmuskaat door.
- Pel de uien en knoflook en snipper beide fijn.
- Braad het gehakt in een pan rul, zonder vet te gebruiken (als dat lukt, anders een beetje toevoegen).
- Fruit een ui en knoflook korte tijd mee.
- Snijd de courgette in blokjes en bak ze kort met het gehakt mee.
- Snijd de paprika’s in reepjes en voeg ze ook aan het gehakt toe.
- Snijd de fianco geitenkaas in blokjes en roer deze door het mengsel.
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper, chilipoeder en tijm.
- Schep de mix van groenten en gehakt in een ingevette ovenschaal en druk de mix met een lepel iets aan.
- Verdeel de aardappelpuree hierover en leg de resterende klontjes boter op de puree.
- Schuif de schaal op het rooster in de oven ongeveer 45 minuten.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 200 gram fianco
– geitenkaas 600 gram
– rundergehakt 800 gram
– aardappelen
– 1.5 dl hete melk
– 2 uien
– 2 rode paprika
– 3 teentjes knoflook
– 300 gram courgette
– 60 gram boter
– verse tijm
– zout en peper
– nootmuskaat
– chilipoeder