Maaltijdsalade met Kaas
Bereiding:
- Maak de kropsla, de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie schoon en pluk ze in stukjes.
- Snij het hart van de Romaanse sla in vieren.
- Maak de tomaten en de paprika schoon; snij de tomaten in parten en de paprika in reepjes.
- Snij de kaas in blokjes en de ham in reepjes.
- Snij het brood in blokjes en bak deze in de hete boter aan beide kanten bruin.
- Maak de dressing door de lente-uitjes fijn te snijden en met de overige ingrediënten te vermengen.
- Schik de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie op een grote platte schaal.
- Meng een deel van de dressing door de tomaten, paprika, kaas en ham.
- Maak een compositie van de slaharten, het tomaatmengsel en de croûtons en serveer de rest van de saus er apart bij.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten:
– 1 kleine krop kropsla
– 1 kleine krop rode kropsla of 1 kropje Batavia
-1 krop romaanse sla
– 1 krop krulandijvie
– 200 gram tomaten
– 1 gele paprika
– 150 gram jong belegen Veendaler
– 150 gram gekookte ham (dikke plak)
– 6 sneetjes wit brood
– 30 gram boter
Voor de dressing:
– 3 lente-uitjes
– 1 bekertje zure room
– 2 eetlepels mayonaise
– zout, peper, paprikapoeder