Kaasfondue Zwitserse
Bereiding:
- U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in een pan, kan meteen in de fondue pan.
- De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden. Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
- Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
- Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
- Voeg dan peper en nootmuskaat toe.
- Bij het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
- Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.
- U mag ook wat Kirsch toevoegen, dat is ook weer naar behoefte, de alcoholsmaak wordt dan wat sterker.
Eet Smakelijk!
We gaan uit van ± 200 gram kaas per persoon.
Het recept kan dus naar behoefte worden aangepast.
Wat over is van de kaasfondue kan probleemloos ingevroren worden.
Ingrediënten voor 5 personen:
– 600 gr. geraspte Magoth
– 200 gr. geraspte Emmentaler
– 200 gr. geraspte Schep Extra Belegen
– teentje knoflook, mag meer
– sap van max. een halve citroen ( hier moet u voorzichtig mee zijn,
– bij teveel kan de fondue schiften)
– peper, nootmuskaat
– Droge witte wijn, liefst met een hoge zuurtegraad, 500 cc
– Bindmiddel b.v. maizena of aardappelmeel