Kaasfondue tomaten
Bereiding:
- U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in een pan, kan meteen in de fondue pan.
- De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden.
- Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
- Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
- Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
- Voeg dan peper, nootmuskaat, en de overige kruiden naar behoefte toe.
- Bij het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
- Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.
- Het bindmiddel kunt u ook aanmaken met een beetje wijn i.p.v. water.
Tip:
Wijnen met een hoge zuurtegraad kunt u herkennen aan het feit dat ze b.v. hoog in de bergen gemaakt zijn, wijngaarden die zo tussen de 750 en de 1000 meter liggen.
Eet Smakelijk!
We rekenen ± 200 gram kaas per persoon.
Zo kunt u het recept naar behoefte aanpassen.
Ingrediënten:
– 3 à 4 appelen
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel brandewijn
– 4 sneden wittebrood
– 20 gram boter
– 4 plakken Ruscello kruidenkaas
– geroosterde uienringen