Kaasfondue Hollandse
Bereiding:
- U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in
een pan, kan meteen in de fondue pan. - De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden.
- Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
- Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
- Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
- Voeg dan peper en nootmuskaat toe.
- Bij het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
- Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.
Serveertip
Heerlijk met stokbrood, maar ook lekker met b.v. champignons (5 minuten voorkoken)
of met stukjes komkommer.
Eet Smakelijk!
Voor kaasfondue rekenen we ± 200 gram kaas per persoon.
Zo kunt u het recept naar behoefte aanpassen.
Ingrediënten:
– 500 gram geraspte Veendaler Maasdammer
– 500 gram geraspte Veendaler Belegen Boerderijkaas
– een à twee teentjes knoflook
– sap van max een halve citroen
– peper, nootmuscaat
– droge witte wijn 500cc
– bindmiddel b.v. maizen